Emisyon Skandalı Audi'ye de Sıçradı

Admin 28.09.2015 16:57:16

Emisyon testlerini manipüle ettigini kabul eden Alman otomotiv devi Volkswagen AG'de krizinin etkileri devam ederken, diger Alman otomotiv üreticileri de emisyon skandalindan etkilendi. Geçtigimiz hafta BMW'nin X3 Diesel modelinin emisyon degerlerinin Avrupa Birligi limitlerini astigina iliskin rapor nedeniyle sirketin hisseleri düsüse geçmisti. Simdi de Volkswagen grubuna bagli bir diger büyük marka Audi'nin basi emisyon degerleri ile dertte.

Audi AG sözcülerinden Juergen de Graeve; “Bir teknik çözüm bulmak üzere tüm hizimizla çalisiyoruz. Çözümü buldugumuzda müsterilerimize çagri yapacagiz ve araçlarda emisyon standartlarina uygun olarak tekrar düzenlemeler yapacagiz" dedi.

Emisyon testlerinde usulsüzlük yapildigi belirlenen söz konusu 2,1 milyon Audi marka otomobilden 577 bin adedinin Almanya'da, 847 bin adedinin Bati Avrupa'da ve 13 bin adedinin ise ABD'de satildigi bildirildi. Bu yil dünyanin en büyük ikinci lüks otomobil üreticisi unvanini Mercedes Benz'in üreticisi Daimler AG'ye kaptiran Audi, 2014 yilinda 1,74 milyon araç satmisti.

Emisyon degerleri ile oynanan Audi marka araçlarin 1,6 litre ve 2 litre dizel motoru kullanilan A1, A3, A4, A5 ve A6 sedan, Audi TT roadster, Q3 ve Q5 SUV modelleri oldugu ögrenildi. Söz konusu modellerde egzoz gazi normu EU 5 olan araçlarin skandaldan etkilendigi, egzoz gazi normu EU 6 olan modellerde sikinti olmadigi kaydedildi.

cript type="text/javascript" src="/assets/js/jquery-2.1.0.min.js">