O Araç Sahipleri Parasını Geri Alabilir

Admin 05.10.2015 08:45:32

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Baskani HASAN Atak, Volkswagen (VW) ile ayni ayipli dizel motorlari kullanan ve EURO 5 emisyonu kategorisinde 2008 ile 2014 yillari arasinda üretilen Audi, Seat, Skoda araç sahiplerinin, istedikleri zaman bu araçlarin "bedellerinin iadesi", "ayipsiz misliyle degistirilmesi" gibi davalari açabilecegini belirtti.

Atak, yazili açiklamasinda, ABD'de emisyon ölçümlerini oldugundan düsük göstermek için hile yaptigi ortaya çikan Volkswagen'in (VW) dünya çapinda 11 milyon araca özel bir hileli yazilim yükleyerek çevre kirliliginin azaltilmasi için çok önemli olan emisyon ölçümlerini, oldugundan düsük gösterdiginin ortaya çiktigini animsatti.

TÜDEF olarak evrensel insan haklarindan olan Çevre Hakki ve yine evrensel tüketici haklarindan olan Ekonomik Çikarlarinin Korunmasi yani sira Saglikli Bir Çevrede Yasam Hakki dogrultusunda basta Çevre ve Sehircilik, Gümrük ve Ticaret ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanliklari olmak üzere tüm ilgilileri ve hükümeti göreve çagiriyoruz" ifadesini kullandi.

Atak, "VW ile ayni ayipli dizel motorlari kullanan ve EURO 5 emisyonu kategorisinde 2008 ile 2014 yillari arasinda üretilen Audi, Seat, Skoda araç sahipleri tüketici haklari dogrultusunda, tüketici hukukuna göre 'hileyle gizlenmis ayip' kapsaminda zaman asimi olmadigini animsatmakta yarar görüyoruz. Buna göre yurttaslarimiz istedikleri zaman bu araçlarin 'bedellerinin iadesi', "ayipsiz misliyle degistirilmesi' gibi davalari açabilecek" görüsünü paylasti.

TÜDEF Genel Baskani Hasan Atak, Federasyonun, Tüketicinin Korunmasi Hakkindaki Kanun ile verilen "bir seri ayipli malin toplatilmasi davasi açma" yetkisini kullanarak, sürece müdahil olacagini da bildirdi.

Kaynak: www.haberturk.com

cript type="text/javascript" src="/assets/js/jquery-2.1.0.min.js">