Peugeot 3008 Dizel Otomatik

Admin 02.10.2015 08:56:26

Peugeot’un kompakt crossover olarak tanimladigi 3008 tasarimi ve genis ön cami sayesinde bir MPV (Çok amaçli araç) gibi de gözüküyor. Makyajlandiktan sonra daha estetik bir görünüme kavusan aracin önceki versiyonunda en büyük eksiklik tam otomatik sanzimanin olmamasiydi. EAT6 adi verilen yeni tam otomatik sanziman ve 120 beygirlik BlueHDi dizel motora kavusan Peugeot 3008 aileler için iyi bir seçenek haline geldi.

Peugeot 3008’e yapilan küçük dokunuslar aracin görünümünde önemli farklar yaratmis. Degisen tamponlar, ön izgara, jantlar, far ve stop lambalari aracin daha yenilikçi görünmesini saglamis.

Peugeot 3008 iç mekaninda birçok saklama ve esya gözü bulunuyor. Telefonunuzdan cüzdaniniza, kahvenizden yarim litrelik suyunuza kadar tüm esyalarinizi koyabileceginiz esya gözleri gerçekten rahat ettiriyor.

Böyle bir araçta en önemli noktalardan biri de iç mekanin sundugu konfordur. Öncelikle sunu söylemeliyiz; ön koltuk yolculari için aracin içinde her sey yerli yerinde, hiçbir sorun yok. Arka bölümde de büyük bir sorun yok, rahat oturuyorsunuz, fakat arka diz mesafesinin boyutlari bu kadar büyük olan bir araç için daha iyi olmasini beklerdik. Yüksek tavan yapisi nedeniyle uzun yolculuklarda dahi misafirlerini rahat ettirebilmeyi basaran Peugeot 3008’in panoramik cam tavani ve cam yüzeylerin büyüklügü yolculuklara büyük keyif katiyor.

Aracin bagajinin standart hacmi 512 litre. Küçük kardesi hatchback 308’in 420 litre bagaj hacmi oldugunu düsünürsek bu rakam çok etkileyici gelmeyebilir, ama 3008’in iki parçali açilan bagaj kapagi yüklemede büyük kolaylik sagliyor. Ayrica arka koltuklar yatirildiginda bagaj hacmi 1604 litreye ulasiyor.

3008’in su an güçlü oldugu konulardan biri de performans. Çünkü araçta yeni sanziman ve motor ikilisi görev yapiyor. Bir aile araci olarak konumlandirilan 3008’den yüksek performans degerleri beklemek tabi ki haksizlik olur, ama 1.6 litre 120 beygirlik dizel güç ünitesi sürücünün beklentilerini karsiliyor. Özellikle EAT6 adi verilen yeni tam otomatik sanzimanla uyumunun sayesinde gaz pedalina yüklendiginizde kisa sürede net cevaplar alabiliyorsunuz.

Kaynak: www.ntv.com.tr

cript type="text/javascript" src="/assets/js/jquery-2.1.0.min.js">